Nyheder

Sådan sparer du brændstof når du kører

16 oktober 2017Den måde du kører på, er ikke kun vigtig for dig selv, din familie og andre. Den har også betydning for klimaet.

Og der er faktisk en del, man selv kan gøre som bilist, hvis man vil spare på brændstofforbruget og dermed pengepungen.
 
Det vigtigste råd er at droppe den aggressive kørsel. Ikke kun på grund af trafiksikkerheden, men også for at spare på brændstoffet. Det vil sige, at man skal sætte bilen langsomt i gang, når der bliver grønt og undlade de hårde opbremsninger.

Undersøgelser viser, at man kan spare op til 15 % af udgifterne til brændstof, hvis man undlader at speede kraftigt op og bremse hårdt.
Læs mere

EOF søger produktchef til LPG-branchen

13 oktober 2017Energi- og olieforum, eller EOF, er en interesseorganisation som varetager interesser og opgaver for benzin-, olie-, og LPG-selskaber i Danmark. Energiområdet er et område, hvor der sker store forandringer, både markedsmæssigt og lovgivningsmæssigt. Energi- og klimaspørgsmålene har stor betydning for samfundsudviklingen i Danmark og internationalt. LPG (flaskegas med mere) har potentiale til at spille en større rolle i fremtiden på energimarkedet i Danmark. Samtidig udvikler gasområdet sig i dag med nye anvendelser af naturgas og biogas inden for blandt andet transport. 

Energi- og olieforum søger en produktchef, som skal videreudvikle og skabe bedre rammebetingelser og dermed mulighed for vækst i branchen. EOF har 30 medlemsvirksomheder og beskæftiger 12 personer.
Læs mere

Hvad er LPG og hvor bruges den?

10 oktober 2017Liquified Petroleum Gas forkortes LPG. Gassen kendes dog også under mange andre navne som F-gas, tankgas, flaskegas, propane, LP Gas, autogas, gas. Det kan være lidt forvirrende og skyldes nok, at LPG har så mange forskellige anvendelsesområder.

Den mobile flydende gas opbevares i flasker eller tanke, og anvendes udover til madlavning blandt andet til opvarmning, tagdækning, asfaltarbejde og industrielle processer.

Især i yderområder uden adgang til fjernvarme og naturgas kan gas spille en rolle som energikilde for borgere, industrier og institutioner.


Læs mere

Oliepriser fortsat høje

06 oktober 2017

Torsdagens høje priser på oliemarkedet holder næsten niveauet fredag morgen.

Oliemarkedet lægger forsigtigt ud fredag. Markedet overvåger endnu en tropisk storm på vej mod Den Mexikanske Golf.

Udsigten til udvidede olieproduktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande (OPEC) og andre producenter som Rusland bidrager til at understøtte priserne og holde den amerikanske referenceolie WTI over 50 dollar per tønden.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 56,90 dollar mod 57,00 dollar torsdag eftermiddag.

Læs mere

Nye bilafgifter er et skridt i den rigtige retning

29 september 2017Regeringen og Dansk Folkeparti indgik i sidste uge en længe ventet aftale om ændring af bilafgifterne.

Automatreaktioner var fra mange sider at rejse kritik af, at elbiler ikke omtales særskilt i aftalen, samt at aftalen vil medføre flere biler og derfor ikke gør transporten grønnere. Grøn omstilling handler dog om meget mere end elbiler, og der er heller ingen tvivl om, at aftalen vil medføre en mere grøn og sikker bilflåde. 
  

Ligesom mange andre har EOF argumenteret for, at vi skal arbejde hen i mod et teknisk baseret afgiftssystem, hvor afgifterne baserer sig på bilernes teknik – herunder sikkerhed, miljø- og klimapåvirkning i et vugge-til-grav perspektiv – og ikke på bilens pris. En så omfattende omlægning har under skiftende regeringer dog vist sig vanskelig at gennemføre i praksis. Derfor glæder vi os over, at den nye aftale trods alt indeholder flere skridt i den rigtige retning.

Læs mere

Nyhedsbrev
Hold dig opdateret
Vi nuancerer debatten
30 mia. kr.

omsættes der årligt for i brændstof på Danmarks 2000 servicestationer og for 9 mia. kr. i butikkerne

40%

af det danske energiforbrug leveres af EOF’s medlemsvirksomheder

20 mia. kr.

tjener staten hvert år på energi- og CO2-afgifter på olieprodukter