Nyheder

PDF | 

Konstruktiv elbildebat, ja tak!

27 juni 2017

I uge 24 deltog EOF for femte gang i det årlige folkemøde på Bornholm. Vi deltog selv i fire gode og konstruktive debatter om brintbiler, raffinaderiernes rolle, forventningerne til en kommende energiaftale og grøn omstilling af den tunge transport. Skal man udlede tre konklusioner af debatterne, må det være, at der er brug for mange forskellige løsninger, at der er brug for internationale løsninger, og at der er brug for samarbejde og konstruktiv dialog, hvis vi skal sikre en grøn omstilling af transporten.

Ingen af de tre pointer er for så vidt overraskende. Alligevel er de ofte fraværende – særligt når det gælder debat om elbiler. Som eksempel kan nævnes et par andre arrangementer på Folkemødet, hvor kun udvalgte og ”rettroende” var inviteret på scenen for i fællesskab at tale om elbiler som løsningen på den grønne omstilling.

I sådanne debatter er der visse uskrevne regler: Man skal helst undlade pointer om, at elbiler måske ikke er hele løsningen. Man skal heller ikke tale om elbilers udfordringer med rækkevidde og pris, som er den primære hindring for, at elbilerne i dag er konkurrencedygtige. Og man skal slet ikke nævne et vugge-til-grav perspektiv og CO2-udledning ved produktion af el og batterier, som en svensk rapport netop har stillet skarpt på. Til gengæld er der frit slag, når det gælder kritik af afgiftsstrukturer – så længe det gavner elbilsagen.

Læs mere

Klar til bilferien

27 juni 2017

Snart rejser mange danskere på ferie - mange i bil. Her følger nogle gode råd til, hvordan du forbereder dig ordentligt før bilturen, så den bliver både sikker og med godt humør.

Læs disse gode råd fra Trafikstyrelsen, før du drager afsted:

Klar til bilferie:
 1. Pak bilen med omtanke
  Placer tunge ting lavt og længst fremme i bagagerummet. Hav ikke en masse liggende løst inde i bilen. De kan blive kastet rundt i bilen, hvis du bremser hårdt op eller hvis der sker en ulykke. Selv små genstande kan gøre stor skade på passagererne.
 2. Har du tagboks, så brug den til de lette ting.
 3. Find vej
  Brug GPS eller tag et overskuelige kort med i bilen. Og sørg for at din GPS er opdateret, inden I kører hjemmefra.Tast din destination ind, inden bilen starter – aldrig mens du kører.
 4. Planlæg turen
  Regn med en realistisk rejsehastighed, så chaufføren ikke bliver stresset, hvis trafikken ikke lige arter sig. Og læg hyppige pauser ind. Især hvis du har børn med i bilen. Tag hellere en overnatning på turen i stedet for at presse jer selv til for mange timer bag rattet. Så er I også mere friske, når I kommer frem og ferien starter.
 5. Få styr på udstyret
  Undersøg motor, bremser, lygter og dæk, inden du tager ud på en længere bilferie. I nogle lande er der særlige krav til, hvad du skal have med. Fx er det et krav i mange lande, at der er mindst én refleksvest med i bilen. Husk dæk, der passer til årstiden.
 6. Tjek teknikken
  Oplad mobiltelefon, iPads og andre tekniske hjælpemidler, inden du kører hjemmefra eller køb kabler, så du kan oplade undervejs. Så du kan tilkalde hjælp, hvis uheldet er ude. Og underholdningen til børnene løber ikke tør for strøm, hvis de skal se en film eller høre musik.
Læs mere

BOA bliver til EOF

23 juni 2017

Energi- og olieforum (EOF) og Benzin- og oliebranchens arbejdsgiverforening (BOA) fusioneres pr. 1. juli 2017 under navnet Energi- og olieforum (EOF). 

EOF vil derefter varetage en række opgaver inden for Public Affairs, kommunikation, teknik, og miljø samt være branchens arbejdsgiverorganisation.

Den daglige rådgivning og øvrige medlemsservice, der ydes til BOA's medlemmer, fortsætter helt uændret.

I forbindelse med fusionen skal der etableres en fælles kultur og et stærkt samarbejde.

Læs mere

EOF's nye Energistatistik er ude nu

20 juni 2017

Siden organisationens start i 1968 har Energi- og olieforum hvert år udgivet en statistik om dansk og global produktion og forbrug af energi, samfundsøkonomi, miljø og priser på olie og brændstof. 

Publikationen giver et indblik i branchens områder og vilkår.

Statistikken er løbende blevet udvidet og udviklet over årene. 

I år kommer statistikken i en helt ny todelt udgave og med helt nyt grafisk design. Den klassiske ”Energistatistik” med alle de mange tal og statistikker om energi, klima og transport, og Pixi-udgaven ”Energinoter” med udvalgte informationer og infografikker om branchen.

Her kan du blandt andet læse, at der hver eneste dag foretages omkring 230.000 tankninger på landets tankstationer. Det svarer til 2 - 3 tankninger i sekundet. Døgnet rundt - 365 dage om året.

Læs mere

EOF søger Arbejdsgiverchef

14 juni 2017

Energi- og olieforum (EOF) og Benzin- og oliebranchens arbejdsgiverforening (BOA) fusioneres pr. 1. juli 2017 under navnet Energi- og olieforum. EOF vil derefter varetage en række opgaver inden for Public Affairs, kommunikation, teknik, og miljø samt være branchens arbejdsgiverorganisation.

Energiområdet er et område, hvor der sker store forandringer, både markedsmæssigt, arbejdsmarkedspolitisk og lovgivningsmæssigt. Derfor er det af stor betydning for branchen, at varetage sine interesser i forhold til nye muligheder i markedet eller påvirkning af lovgivning og regelsæt.

I forbindelse med fusionen skal der etableres en fælles kultur og et stærkt samarbejde. Der skal bygges videre på de to hidtidige organisationers tradition for teamwork, åbenhed og uformelle samarbejdsrelationer internt i forhold til medlemskredsen og andre interessenter. EOF har godt 20 medlemmer, og organisationen beskæftiger 15 personer.

Læs mere