Sådan sparer du brændstof når du kører

16 oktober 2017Den måde du kører på, er ikke kun vigtig for dig selv, din familie og andre. Den har også betydning for klimaet.

Og der er faktisk en del, man selv kan gøre som bilist, hvis man vil spare på brændstofforbruget og dermed pengepungen.
 
Det vigtigste råd er at droppe den aggressive kørsel. Ikke kun på grund af trafiksikkerheden, men også for at spare på brændstoffet. Det vil sige, at man skal sætte bilen langsomt i gang, når der bliver grønt og undlade de hårde opbremsninger.

Undersøgelser viser, at man kan spare op til 15 % af udgifterne til brændstof, hvis man undlader at speede kraftigt op og bremse hårdt.
Læs mere

Danmarks største frivillige miljøgenopretning er slut

17 august 2017I kølvandet på energikriserne i begyndelsen af 1970’erne skete der mange omstruktureringer, opkøb og rationaliseringer, der førte til lukning af mange tankstationer. Op til 1990 var der lukket næsten 8.000 benzinsalgssteder, og der opstod behov for at få ryddet op på de gamle benzingrunde.

Men så opstod problemet, hvem havde ansvaret? Var det den sidste ejer af stationen, var det olieselskabet, eller var det offentligheden? Det kunne føre til mange og lange retssager, før et eventuelt ansvar kunne placeres og oprensningen sættes i gang.

På den baggrund foreslog brancheorganisationen Energi- og olieforum sine medlemmer, at man i fællesskab etablerede en organisation, der kunne stå for det store oprensningsarbejde, og på den måde undgik det juridiske slagsmål om ansvaret.
Læs mere

Nu næsten 75 % ubemandende tankstationer

17 marts 2017Tanksta­tionsmarkedet er under forandring.

Siden 1997 er der lukket mere end 500 tankstationer. De senere år har det samlede antal tankstationer dog ligget stabilt på omkring 2.000.

Det fremgår af Energi- og olieforums årsstatistik Energinoter & Statistik

Sådan ser fordelingen af bemandede og ubemandede tankstationer ud i Danmark:

Læs mere

Oliefyr er stadig en god mulighed for mange

27 februar 2017Bor du i et område uden naturgas eller fjernvarme har du fortsat dit frie valg til at vælge den varmeløsning, der passer bedst til din bolig og pengepung. I mange tilfælde kan det godt være et nyt oliefyr.

Et nyt oliefyr udnytter energien meget bedre end det gamle og kan derfor spare dig 30 procent på varmeregningen om året samtidig med, at det i sagens natur også er meget bedre for klimaet end det gamle fyr.

Så i mange tilfælde, er et nyt oliefyr både i forhold til privatøkonomien og klimaet et fornuftigt alternativ, hvis du bor i et område uden kollektivt varmeforsyning.

Med et nyt energieffektivt oliefyr har du en relativ billig og nem opvarmning i mange år frem.
Læs mere

Raffinaderierne leverer effektiv og stabil energi til danskerne hver dag

27 januar 2017De to danske raffinaderier i Kalundborg og Fredericia producerer årligt omkring 9 millioner m3 olieprodukter, hvilket stort set svarer til det samlede forbrug af olieprodukter i Danmark. Det er mere end 40 % af det samlede danske energiforbrug. Raffinaderierne udgør således en krumtap, når det gælder om at sikre en stabil og effektiv forsyning af energi til danske bilister, virksomheder og boligejere uden for det kollektive net.

På de to danske raffinaderier omdannes råolien til benzin, diesel, flydende gas, fyringsolie og fuelolie. Det bliver til omkring 20.000 m3 brændstof og fyringsolie, der hver dag køres ud af omkring 400 lastbiler. Brændstoffet bringes ud til de cirka 2.000 tankstationer fordelt over hele landet. Hver dag kommer mere end 250.000 biler og lastbiler igennem tankstationerne, som på få minutter får fyldt tanken og kan køre videre ud i verden.
Læs mere