LPG spiller en vigtig rolle i landbruget

09 februar 2018

I landbruget spiller LPG en væsentlig rolle i opvarmning af stalde og korntørring.

Gas er let at regulere øjeblikkeligt og nøjagtigt. Det giver en meget effektiv proces og varmetabet minimeres, når fugten skal ud af afgrøderne. 

Landmænd anvender også i stigende grad LPG til ukrudtsbekæmpelse, da LPG er et rigtigt godt alternativ til de miljøskadelige sprøjtegifte. 


Læs mere

Tjek af din gasflaske

29 januar 2018

LPG eller flaskegas, som mange kender det som, har mange anvendelsesområder.

Professionelle kokke foretrækker ofte gas frem for el til madlavning på grund af den hurtige reaktion og præcise regulering af temperaturen.

Mange restauranter og gæster har stor glæde af udendørs servering. Med terrassevarmere, varmeovne og gaspejse kan serveringsområdet udvides, og udesæsonen forlænges.

Det samme gælder for de mange danskere, der bruger gassen til grillen og på camping. Her bruger mange den lidt lettere kompositflaske (fremfor en stålflaske som på billedet ovenover)

Læs mere

Har du lyst til at arbejde med arbejds- og ansættelsesret?

03 januar 2018Er du jurist, cand.merc.jur. eller advokat, og har du relevant erfaring inden for ansættelsesret, så vil et job i Energi- og olieforum (EOF) måske være noget for dig.
 

EOF er arbejdsgiver- og brancheorganisation for benzin-, olie- og LPG-selskaber i Danmark. Energiområdet er et område, hvor der sker store forandringer, både markedsmæssigt, arbejdsmarkedspolitisk og lovgivningsmæssigt. Derfor er det vigtigt for branchen at varetage sine interesser i forhold til de nye muligheder, der er på markedet, og påvirke udviklingen, så der sikres gode rammebetingelser for medlemmerne. 

EOF har overenskomster med en række faglige organisationer og varetager medlemmernes interesser i faglige spørgsmål omkring arbejdsrets- og overenskomstmæssige forhold og servicerer medlemmerne i deres egenskab af at være arbejdsgivere. 

Læs mere

Er hybridbilerne fremtidens ”folkevogn”?

21 december 2017

Mens det er lykkedes elbilbranchen at give indtryk af, at elbilerne er den eneste løsning i fremtiden, er hybridbilerne gået mere under radaren. Og det er faktisk en skam. De ser nemlig i højere grad ud til at kunne leve op til forbrugernes behov. Hybridbilerne er generelt grønnere end benzin- og dieselbiler og har samtidig ikke elbilernes begrænsninger ift. ladetid og rækkevidde, fordi en benzinmotor tager over, når batteriet er fladt. Det betyder også, at det er lettere for producenterne at lave biler, der lever op til kravene til komfort, da det ikke er nødvendigt at gå på kompromis med pladsen for at skabe rum til store batteripakker. Alligevel peger mange meningsdannere på elbilerne, når de skal udnævne fremtidens ”folkevogn”.

Særligt den nye Tesla 3, som endnu ikke er kommet på markedet, bliver af flere medier omtalt som den første ”el-folkevogn”. Det sker med henvisning til den ikoniske ”Bobbel”, der blev opfundet i 1938, og som siden er solgt i over 21 mio. eksemplarer verden over. Den store forskel er dog, at hvor den oprindelige folkevogn ved sin fremkomst var en moderne familiebil til en overkommelig pris, vil en Tesla 3 koste over 300.000 kr. – uden afgifter vel at mærke. Dette prisskilt vil naturligvis ikke skræmme alle danskere væk. Men med et relativt beskedent bagagerum i forhold til nutidens standarder vil Tesla 3 næppe blive førstevalget for f.eks. børnefamilier, der skal have plads til barnevogne, bleer og andre nødvendigheder. I Boblens storhedstid i 1950’erne og 1960’erne var normen, at en stor del af bagagen hang udenpå bilen, men i dag er forventningen trods alt en anden.

Læs mere

Ingen særlig beskyttelse for arbejdsmiljørepræsentant

21 december 2017Ifølge arbejdsmiljølovens § 10, stk. 2, gælder en særlig afskedigelsesbeskyttelse for arbejdsmiljørepræsentanter: ”Arbejdsmiljørepræsentanten er beskyttet mod afskedigelse og anden forringelse af sine forhold på samme måde som tillidsrepræsentanter på vedkommende eller tilsvarende faglige område.”

Hvis arbejdsmiljørepræsentanten er omfattet af en overenskomst, skal virksomheden følge overenskomstens regler for opsigelse af tillidsmænd, når de skal opsige en arbejdsmiljørepræsentant. Men når arbejdsmiljørepræsentanten ikke er omfattet af en overenskomst, opstår spørgsmålet, om der kan findes en overenskomst for et ”tilsvarende fagligt område”, som arbejdsmiljørepræsentantens afskedigelse skal bedømmes efter.
Læs mere