Nyhed |  05.12.2017
 | 

Derfor er benzin så effektiv

Energi- og olieforum har set på, hvorfor benzin og diesel har været de dominerende brændstoffer i så mange år. Det skyldes den høje energitæthed.

Michael Mücke Jensen  
Teknik- og miljøchef
Der er god grund til, at så stor en del af transporten kører på benzin. Benzin er nemlig ekstrem effektiv på grund af den høje energitæthed.

Energitæthed er et udtryk for hvor meget energi, der kan være i en given mængde. Her har vi opgjort i både kilo og liter, da det er vigtigt, både hvor meget brændstof vejer, og hvor meget det fylder, når vi taler transport.


"Fremtidens udfordring bliver at udvikle transportenergier med høj energitæthed og lav CO2-udledning, så vi kan fastholde samme høje mobilitet. "


0,75 kg benzin kan drive en bil 20+ km., mens det kræver 20 kg. el at tilbagelægge samme afstand. Ser vi på volumen, kræver brint og naturgas køling til meget lave temperaturer for at få et energiindhold, der bare minder om benzins.

Den høje energitæthed i forhold til både volumen og vægt er grunden til, at biler, lastbiler, skibe og fly i så mange år har været tanket med benzin, diesel og andre olieprodukter.

Fremtidens udfordring bliver at udvikle transportenergier med høj energitæthed og lav CO2-udledning, så vi kan fastholde samme høje mobilitet.

For mere information om emnet se Fuels Europes video: The Power of Liquid Fuels