Nyhed |  09.11.2017
 | 

140 grønne millioner kan være på vej til Maabjerg

Radikale vil have bioethanol-projektet i Måbjerg med i kommende erhvervspakke, der forhandles i disse dage.

Anette Lykke Rasmussen  
Kommunikation
Der kan være 140 statsmillioner på vej til Maabjerg Energy Center og bestræbelserne på at opføre et andengenerations bioethanolanlæg i Måbjerg.

Det bekræfter den radikale Andreas Steenberg, der fortæller, at pengene er en del af partiets krav for at gå med i en aftale om den erhvervs- og iværksætterpakke, som regeringen forhandler i disse dage.

- Foreløbig ser det meget positivt ud. Vi sidder stadig med ved forhandlingsbordet, og det tager vi som et positivt tegn, siger Andreas Steenberg.

Pengene vil, hvis pakken gennemføres med det radikale ønske, bliver udmøntet som 20 millioner kroner om året gennem syv år og skulle fungere som en slags prisgaranti, der sikrer en rentabel drift bag et bioethanolanlæg.

"Projektet vil både være godt for miljøet og de omkring 1000 arbejdspladser. "

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har bakket op om Maabjerg-projektet og har kæmpet og presset på for at finde en finansiering til projektet. Denne her model bygger på beregninger, som Maabjerg Energy Concept selv har lagt frem, siger Steenberg, der peger på, at projektet både vil være godt for miljøet og de omkring 1000 arbejdspladser, som et bioethanolanlæg forventes at bringe med sig. (Dagbladet Holstebro-Struer)