Nyhed |  29.09.2017
 | 

Tid til at tænke på et nyt energieffektivt oliefyr?

Efterår og vinter venter forude. Måske er det nu, at du skal overveje at skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt energieffektivt?

Michael Mücke Jensen  
Teknik- og miljøchef
Bor du i et område uden naturgas eller fjernvarme har du fortsat dit frie valg til at vælge den varmeløsning, der passer bedst til din bolig og pengepung. I mange tilfælde kan det godt være et nyt oliefyr.

Et nyt oliefyr udnytter energien meget bedre end det gamle og kan derfor spare dig 30 procent på varmeregningen om året samtidig med, at det i sagens natur også er meget bedre for klimaet end det gamle fyr.

Så i mange tilfælde, er et nyt oliefyr både i forhold til privatøkonomien og klimaet et fornuftigt alternativ, hvis du bor i et område uden kollektivt varmeforsyning.

Med et nyt energieffektivt oliefyr har du en relativ billig og nem opvarmning i mange år frem.

"Et nyt oliefyr udnytter energien meget bedre end det gamle og kan derfor spare dig 30 procent på varmeregningen om året. "

Du har mulighed for at få et tilskud fra Oliebranchens Energisparepulje, hvis du vil skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt energieffektivt oliefyr.

Kombiner oliefyr med solvarme eller varmepumpe

Du kan også kombinere et nyt oliefyr med mere vedvarende energikilder som for eksempel solvarme eller en varmepumpe. Solvarme er en klimavenlig løsning til opvarmning af brugsvand i din bolig, og så kan du lade oliefyret klare resten. Hvis du har solvarme, kan du også slukke for oliefyret om sommeren, når der kun skal bruges varmt vand.

Du kan også vælge at kombinere et nyt oliefyr med en varmepumpe i en hybridløsning. Boligejere, der har et nyt oliefyr, kan koble den eksisterende kedel til en varmepumpe, og dermed skabe et hybridanlæg. Etableringen af en hybridløsning kræver ikke udskiftning af den eksisterende varmeløsning. Varmepumpen sørger for opvarmningen, indtil udetemperaturen når omkring frysepunktet. Ved koldere temperaturer sørger hybridanlægget for, at oliefyret træder til, og giver dermed en stabil og miljøvenlig opvarmning.

Mere info: 
Få meget mere information på hjemmesiden www.alleosmedoliefyr.dk. Her kan du i Beregneren let finde ud af, hvor meget du kan spare, hvis du skifter dit gamle oliefyr ud med et nyt. Der sammenlignes også med andre mulige opvarmningstyper. Du kan også læse om dine mulighed for tilskud, hvis du vil skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt.